Residentie 'La Rochette' is schitterend gelegen midden in de natuur en toch maar op 1,5 km van het centrum van La Roche-en-Ardenne. De chalets bieden een panoramisch uitzicht op de Ourthe en de flanken van de Cresse de Corbeau. Elke chalet heeft een eigen terras en barbecue. De residentie is kindvriendelijk: autoluw en met afzonderlijke speelpleintjes.

Op de residentie bevinden zich 4 types comfortabele chalets: Pluto (4 а 6 personen), Venus (8 personen), Mars (12 personen) en ook in het park Jupiter (30 personen).

Pluto (4-6p) Venus (8p) Mars (12p)

La Roche-en-Ardenne:

La Roche-en-Ardenne is een stadje en kantonhoofdplaats in de Hoge Ardennen, in de provincie Luxemburg. Als een voorpost lijkt het de wacht te houden aan het begin van de bovenloop van de Ourthe die zich, grillig en wild, doorheen de ingesloten vallei kronkelt, aan de voet van leisteenrotsen, schaduwrijke dennenbossen en terrasvormige weiden. De streek biedt u een complete waaier van activiteiten, zowel op sportief als op cultureel gebied. 250 kilometer uitgestippelde tochten voor wandelaars en fietsers, en ook een meer dan 20 km lang gedeelte van de Ourthe, bestemd voor het beoefenen van kajak en rafting, zullen sportievelingen en natuurliefhebbers in bekoring brengen.

In La Roche draait het toeristische aspect niet alleen rond sport. Om de tradities en de geschiedenis van onze streek te leren kennen, kan u een bezoekje brengen aan de museums van de Tweede Wereldoorlog, de 2 legertanks in het centrum, het Pottenbakkersmuseum , museum van de Ardense ham of het Maalderijmuseum . Het feodaal Kasteel kan ook bezocht worden, waar men in 1995 startte met opgravingen en de ontdekking van nieuwe zalen. Wie La Roche en omgeving op een ludieke manier wil ontdekken moet zeker eens aan boord gaan van le Petit train .

 

Fietsroute:

Buiten de RAVeL routes is fietsen in de Ardennen en zeker fietsen in La-Roche voor de sportievelingen die graag een klim doen. De 3 Velomediane lussen of de kleine Crique lus zijn klassiekers in de Ourthe en Aisne streek.

 

Wintersport:

In de winter is het niet ver rijden om te skiлn of langlaufen op de Baraque de Fraiture. Met 652 meter hoogte, is de skipiste een van de hoogste in Belgiл.
Nog dichter bij is er het Langlaufcentrum te Samrйe (520 tot 600 m) of Langlauf te Vecmont (400m).

 

Sportief wandelen:

De streek is zowel in de winter als in de zomer ideaal voor wandelliefhebbers. Het VVV-kantoor beschikt over wandelkaarten van heel de streek. Deze goed uitgestippelde wandelingen kronkelen zich door de vallei, het platteland en het woud. Het pareltje van de streek is het natuurpark van de twee Ourthes. met een oppervlakte van 76.000 ha.
Enkele persoonlijke aanraders voor stevige dagwandelingen zijn:
* Korte maar avontuurlijke wandeling (stuk GR) die start aan Le Belvedere op het einde van Rue du Hйrou Nadrin en die afdaalt tot aan de Ourthe.
* De mooie Ourthe kronkel le Cheslй (Keltische vestigingen)
* De linker Ourthe oever aan de overkant van le Hйrou en le Cheslй te bereiken vanaf Croix du Pied Monti of Barrage de Nisramont.
* Tour du lac de Nisramont is een andere aanrader voor een lange dagwandeling met minder hoogteverschil.
* Voor te wandelen moet je natuurlijk niet de auto in. De bossen achter La-Rochette zijn typisch voor de streek.
- Aan het einde van Chemin du Pafy kan je rechts richting Borzee. Van Borzee kan je de lus rond maken via de brug over de Ourthe in Maboge (eerste brug stroomopwaarts). Na de brug stap je niet de steile fietsklim Mur Velomediane op, maar op de brug ga je direct naar rechts een nog steiler pad naar het plateau, om pas weer naar beneden te komen in La-Roche centrum.
- Aan het einde van Chemin du Pafy kan je ook na het poortje links naar beneden de wegwijzer Diable chateau volgen (recht door naar boven is verboden). Van aan het vijvertje kan je rechts zoals de blauwe lus van het mapje. Je kan ook links naar het arboretum langs het wildpark. Aan het uitzicht van de Deister kan je afdalen langs een rotspadje via kapel ste-margueritte . Rechts van het rustbankje aan de achterkant van het kasteel kan je dalen naar de kerk. Je komt met trapjes op de rue de Gohette 100m van de kerk.
- Aan het einde van Chemin dy Pafy kan je ook naar links de weg stijl naar beneden. Aan de kajakverhuur hoef je niet terug via de N860. Je kan de N860 oversteken en met een rustig wegje naar de voet van chemin de Pafy. Of na 10 meter N860 (achter het huis) via een rots een wandelpadje naar boven. Dit rotspadje is ook deel van de Eislek Trail.
- Je kan de lussen uitbreiden via de top van col Haussire naar Samree.

 

Te voet naar La-Roche centrum:

* Chemin des Eveux en daaropvolgende corniche de Deister is een asfalt alternatief voor de drukken Route d'Houffalize
* Alternatief voor chemin des Eveux is een smal padje vanaan Route d'Houffalize nr1 (20m verder dan Kajak les Merlettes richting Villez) naar Chemin du Pafy.
* Alternatief voor corniche de Deister is de Ourthe oever door Floreal club en via nieuwe voetgangersbrug door het park langs het pottenbakkersmuseum naar de vernieuwde place du Bronze.

 

Avontuurlijke activiteiten:

Recreatie in samenwerking met 'La Rochette'

We stellen outdoor-centrum voor, gelegen op 300m wandelafstand van La-Rochette. Tijdens het verblijf op La-Rochette bieden wij u 10% korting op de door hen aangeboden aktiviteiten. Groepen van 20 personen krijgen 20% korting.

kano/kajak mountainbike een-/meer-daagse groepsactiviteiten
* Maboge - La Roche (8 km) 12,5 € pp * halve dag :15 € pp Boog- en geweerschieten min 20p 12,5 € pp
vertrek tussen 9.30 en 16.30 u (9-13uur/14-18uur) Klimmen en abseilen min 12p 25 € pp
* Nisramont - La Roche (21 km) 20 € pp * dag: 22,5 € pp Challenge parcours min 15p 25 € pp
vertrek tussen 9.30 en 13.30 u (9-18 uur) Constructieopdrachten min 20p 15 € pp
* stuwmeer van Nisramont (15km) 12,5 € pp gids mogelijk. Dropping min 15p 12,5 € pp
alleen mogelijk als de rivier niet meer bevaarbaar is mountainbikekaart 8 € Teamparcours min 12p 25 € pp
rafts
25 € pp (min 6 personen)
wetsuit 5 €

 

Daguitstappen:

* Grotten van Hotton met de tuin van Calestienne
* Grotten van Han richting Durbuy(Domein van Hare Krishna, kleinste stadje van Belgiл, vele restaurants en leuk om rond te kuieren)
* Grotten van Remouchamp dicht bij Monde Sauvage
* Plopsa Coo, Watervallen van Coo, Stavelot, Abbaye de Stavelot met museum van de geschiedenis van het circuit van Francorchamps voor de autoliefhebbers.
* Het kasteel van Bouillon en het grotere kasteel van Sedan.
* Oorlogsmonument van Bastogne
* Fourneau Saint-Michel in de buurt van Saint-Hubert
* Le parc Chlorophyle.

 

Gastronomie:

Ook op culinair vlak zal La Roche u met de vele lekkere restaurants in het pittoreske centrum kunnen charmeren. Tafelen kan je hier voor elk budget en ook het nabijgelegen Durbuy is een topper wat het aanbod aan diverse restaurants betreft. Ook tijdens de herfst zal u aangenaam verrast zijn van het rijkelijk aanbod plaatselijk wild. Verder is er de ambachtelijke brouwerij van Achouffe of de Artisanale Chocoladefabriek in Samrйe.

 

Sportieve uitdagingen:

in groep
* Belgische meerdaagse top VTT BeMC (Belgian Mountainbike Challenge).
* Belgische topcyclo La Vйlomйdiane C.Criquiйlion en Chimay Petite Crique.
* Wielertoeristen tour La Chouffe Classic
* La-Roche Marathon Nature / semi marathon / trail
* La-Roche 111 triatlon.
* 14/28km trail du barrage van Nisramont.
* Kayak/MTB/run grand raid Nisramont team race.
* swim/Bike/MTB/run Nisraman.
* 13/25/50km trail des fantomes rond en door de Ourthe.

of individueel
* Adventure-valley.
* chrono Permanent Dйfi Maxime Monfort op de col de la Haussire.

 

Waterpret:

* kajak verhuur op de Ourthe
* Op de watervlakte tussen de twee bruggen in het centrum van La Roche worden waterfietsen en kajaks per half uur of per uur verhuurd. Open van Pasen tot 30 september.
* Plage Maboge is een strand langs de Ourthe en bevindt zich op 4 km van La-Rochette, in de richting van Houffalize, dicht bij het dorp Maboge. Zwemmen in de rivier is er mogelijk, de maximale diepte bedraagt 1,60 m. Gratis toegang.
* Overdekt zwembad met glijbaan. La-roche Rue de Harzй. Tel.: +32 84 41 17 18
* Openlucht zwembad Florйal-Club. Avenue de Villez. Tel.: +32 84 21 94 11

 

Attracties in La-Roche:

Wildpark
Spook Berthe
Cinema Faubourg Saint Antoine ; Place du Faubourg 15;6980 La Roche-en-Ardenne;Tйl: +32 84 41 25 80. Een zaal die is uitgerust met 217 supercomfortabele zetels, digitale klank met 6 sporen en dubbel versterkt, en een gebogen reuzenscherm. Tijdens seizoen zijn de films ondertitels in het nederlands.
Paardrijden Ardenne-Aventures Rue de l'Eglise 35 Tel: + 32 84 41 19 00
minigolf 8-22uur; Rue du Stade 2; Tel.: +32 84 41 11 64
Tennis mogelijk:
* Centre Sportif et Culturel (Sport- en cultuurcentrum) Rue de la Piscine 1 Tel.: +32 84 41 17 18
* Florйal-Club Avenue de Villez 6 Tel.: +32 84 21 94 11
Zweefvliegen / paragliding Pierre-Eric Leclercq; Tel.: +32 84 47 73 34
Paitball op een terrein van 10000m2, midden in de bossen. Tiental hindernissen en 100% natuur... Minimum 8 personen.
Paitball op een terrein van 16000m2, in een oude, beboste steengroeve. Minimum. 16jaar en 8 personen.

Naast het privй speelplein in La-Rochette zijn er verschillende speelpleinen het hele jaar gratis toegankelijk:
* Het plein van het Wildpark, Plateau du Deister
* Klein gemeentelijk speelplein, Pйrovette (Ruelle des Chats: Aan wandelpad overkant Quai de L'Ourthe)
* speelplein van de Florйal-Club, Avenue de Villez
* speelplein aan Maboge plage.